viernes, 13 de diciembre de 2013

Aturem la crisi, per Arcadi Oliveres

Recomanació del llibre

Mai he tingut gaire clar com començar una crítica de llibre. Però tenint en compte que allò que vull comunicar és molt positiu, la tasca serà més plaent.

Els coneixedors d'Arcadi entendran que la temàtica del seu llibre no dista gaire dels temes que tracta a les seves altres publicacions i conferències. Dóna voltes sobre un tema molt ampli i d'actualització constant, el món avui dia. Tracta les diferents crisis que hi ha hagut en els darrers anys i les que patim ara des del punt de vista més crític social i econòmicament parlant. El valor i la importància de les informacions que dóna no tenen preu. Revela trames i relacions que, tot i que algunes les podíem intuir, ell les exposa amb pèls i senyals, amb el que en sí implica parlar d'entitats governamentals i empresarials sovint amb acusacions directes. A vegades podem arribar a adonar-nos, mitjançant el seus llibres, de primícies informatives a l'alçada de les més rebuscades pàgines conspiratives d'Internet.

Fa una mirada crítica dels temes ja comentats en altres llibres, tals com la guerra d'Irak o d'Afganistán, el govern de Bush o els desastres naturals de l'última dècada, entre d'altres. Però, on centra el seu interès com a tema cabdal del manuscrit, és principalment en dos crisis; la crisi espanyola i la crisi de valors que hi ha al món.


En el cas de la crisi espanyola, l'analitza des de diversos punts de vista. Esmenta les causes i els culpables de provocar-la. Explica els defectes del sistema polític i econòmic. I finalment, dóna moltes recomanacions i idees per pal·liar la crisi i solucions per a que no torni a succeir. No són idees abstractes ni a gran escala, sinó recomanacions per a cadascú de nosaltres; aplicables i a l'abast de cadascú dels ciutadans.




Per finalitzar només esmentar que aquest document ens pot fer bullir la sang i obrir-nos els ulls davant d'una societat, o un món cada dia més distorsionat. És un llibre molt interessant, molt curt i de fàcil lectura què, sens dubte, no deixarà indiferent a ningú. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario