domingo, 15 de diciembre de 2013

El honor del samurái, per Takashi Matsuoka


Recomanació de llibre


Aquest gran llibre ambientat en la segona meitat del segle XIX a Japó, tracta el xoc de cultures que es va produïr quan Japó va obrir les seves frotneres al comerç d'occident. En aquest cas, un grup d'americans provoca la interacció entre dos cultures molt diferents entre sí. La història està ambientada en el Japó del període Edo o Tokugawa; un dels períodes finals de la història viva dels samuráis.



Es tracta d'un escrit ple de contingut per a qui li agradi la cultura japonesa. S'endinsa completament en l'ambient i la manera de viure i percebre el dia a dia des de la perspectiva japonesa. Ens exposa la cultura nipona des de les diferents vessants, política, religiosa, militar, econòmica, etc. A més ho fa, des proposant un xoc cultural important i apropant-la a la nostra comprensió sempre de la manera més propera possible.


El fil conductor de la història porta com a elements principals  una jove americana que viatja per fugir de la seva vida i un noble samurái, senyor de la seva regió i hereu del seu clan, que mostra una mentalitat oberta en vers els extrangers i permet que la trama agafi forma ascendent.





Cal afegir alhora que, com el seu títol ens dóna peu a intuïr, és un llibre que no deixa de banda els grans moments d'acció, honor i traicions, que ens deixa l'antic món dels samuráis. Posseeix moments d'acció necessaris i justos per donar emoció i neguit a la història. Recomano aquest llibre a tots aquells amants de la cultura japonesa i amb fam de saber més de la cultura i tradicions més importants a la època dels samuráis. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario