lunes, 23 de diciembre de 2013

Más vale pedir perdón que permiso, per Jordi Évole


Jordi Évole, periodista i humoritsta que ha anat reivindicant la importància i declinant la balança dels dos termes des dels seus inicis televisius fins el dia d'avui. El programa Salvados ha anat evolucionant, deixant de banda el toc d'humor revel que caracteritzava al Follonero i convertint-se en un dels programes d'investigació i crítica més importants del moment. M'atreviria a dir que es tracta d'un dels mitjans d'informació més fiables del moment televisiu.

Per a tots aquells que volen recordar i reviure les entrevistes televisives de Jordi Évole de nou podrien agafar aquest llibre, però NO! No és això el que trobarem. Sorprenentment, i ho dic des de la pròpia experiència; el llibre no és la repitició d'allò que ja hem vist. En una era on tot es pot tornar a veure per Internet, a través de les pàgines oficials dels propis canals, quin sentit té repetir-ho per escrit.

Doncs suposo que així hauran pensat l'equip de Salvados perquè aquest manuscrit va molt més enllà. Es tracta d'un anàlisi a fons de l'organització i els mètodes seguit; un "més enllà de les càmeres" en podríem dir. Idees, propostes, actitud de l'equip. Projectes rocambolescs que es volien fer i per diversos motius no es van aconseguir; o potser material preparat que no va poder sortir a la llum per no haver pogut introduir una càmera en escena. A vegades, material gravat per casualitat. Però tot això, redactat en un to d'humor constant i protagonista no només del redactat, sinó sovint dels capítols en sí. Parlo de capítols muntats i redactats sobre una proposta surrealista inicial.

La ironia i el sarcasme són tant patents en aquest llibre que a vegades no arribem a diferenciar quan és veritat allò que s'està explicant i quan no. Tal és la senya que deixa en aquest llibre que podríem arribar a considerar-ho un llibre d'humor. De ben segur es tracta d'una perla per els amants de Salvados i sobretot dels seus inicis, on poder disfrutar d'una manera més personal i interna el com es fa i com es treballa per aconseguir el gran producte final.

No hay comentarios:

Publicar un comentario