miércoles, 30 de diciembre de 2009

El regal de la comunicació de S.Serrano


Podríem dir que la civilització del segle XXI és la civilització de la informació. Ara la nostra societat ens situa en un món amb  límits infinits.
Ens trobem davant de molts canvis, i reflexionem per adaptar-nos a ells, però hauríem de reflexionar sobre d’on venim  I cap a on volem anar. I què volem per a la nostra gent.
Les preguntes que ens hauríem de plantejar són:
-          Què vol dir viure en la societat de la informació?
-          Quins són els nous marcs on pot trobar sentit la nostra vida?
-          Sabem alguna cosa sobre l’art de gestionar la incertesa en els moments de canvi?
També podríem dir que la informació dóna a la persona independència de la resta, per tant quanta més informació rebem, més independents ens tornem, i alhora augmenta la nostra incertesa. Si relacionem informació amb independència, complexitat i organització també l’hem de relacionar amb imprevisibilitat, incertesa i entropia.
Les possibilitats informatives i l’accés a la informació que tenim és vint vegades més, que la que es tenia fa uns segles, però alhora vivim en un món el que no sabem què passarà , és a dir món d’incertesa.
Aquesta comunicació forma part de la naturalesa ja que la vida depèn de la del contacte i la comunicació.
La comunicació ha superat les dues limitacions que tenia. Què eren: la limitació de no poder establir comunicació més enllà de l’ interlocutor present en aquells moment i l’altre és, la limitació que creava la memòria i l’emmagatzament. Ara podem dir que la tecnologia cada cop millora aquesta limitació.
La societat del coneixement representa la memòria gairebé infinita i la globalitat generalitzada. A més, un creixement de la independència de les persones com a conseqüència de la quantitat d’informació disponible, i alhora la incertesa.. Llavors la solució que ens proposa l’escriptor seria tornar a les arrels de la comunicació, quan aquesta estava més relacionada amb la natura, per reduir aquesta incertesa, per tant harmonitzar les noves tecnologies amb les velles.

Valoració personal
                Estic d’acord quan diu què quanta més informació rebem, més creix la incertesa. Podríem interpretar això com, quant més sabem, més sabem que no sabem res, és a dir, que quanta més informació coneixem, veiem què ens queda molta més per conèixer. Llavors encara que sabem més que abans, hem descobert que ens queda molt més per saber del que crèiem abans. Llavors, està molt ben encertat el concepte de relació que crea quan diu quanta més informació, més incertesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario